Centru Misionar Mitropolitan “Sf. Ioan Casian”

Mitropolia noastră a finalizat cumpărarea unei proprietăți în Limours pentru a demara acolo un centru misionar care să se ocupe de nevoile comunității noastre ortodoxe, în primul rând din zona pariziană și din Franța, dar și din restul Mitropoliei și din toată Europa.

Viitorul centru este situat la marginea orașului Limours (D152, 91470 Forges les Bains), dar și la marginea pădurii, în interiorul Parcului Natural Regional Haute Vallée de Chevreuse.  Proprietatea conține în prezent o clădire, o suprafață mare de teren și o pădure.

Scopul acestui centru misionar care va purta numele Sfântului Ioan Casian, un sfânt român care a trăit în Franța în secolul al V lea, și care este ocrotitorul Mitropoliei Europei Occidentale si Meridionale, va fi, printre altele, primirea credincioșilor de toate vârstele. Avem mare nevoie în parohiile noastre de aceste întâlniri în care adulții, tinerii și copiii să se cunoască, să participe împreună la diverse activități, să petreacă împreună câteva zile de rugăciune, cateheză, dar și activități recreative. În special copiii au nevoie de un cadru în care să se regăsească în mijlocul altor copii cu aceleași interese și preocupări, și care să le permită pe termen lung să păstreze
relația cu Biserica lui Hristos.

O altă mare necesitate a comunității noastre este aceea de educație și cateheză. Existența acestui centru va permite organizarea unor sesiuni de cateheză, întâlniri sau retrageri spirituale cu diverși invitați, cursuri în cadrul centrului Dumitru Stăniloae,  cursuri de iconografie sau de muzică bisericească etc.

Bineînțeles că acest centru ne va ajuta și la organizarea unor evenimente mai mari, importante pentru Mitropolia noastră, precum congresul Mitropoliei, Festivalul Din Dragoste pentru Frumos, slujbe festive pentru sărbătorile mari precum Sfintele Paști și altele.

Puteți găsi aici o descriere a proprietății dar și a proiectului, cu mai multe imagini și detalii.

Rugăm pe toți cei care doresc și pot, să ajute și să contribuie financiar la acest proiect esențial pentru Mitropolia noastră. Donațiile se pot face în contul protopopiatului Franței, prin virament sau cheque, menționând „centrul Sf. Ioan Casian” precum și numele și adresa donatorului:

Titularul contului: UNION DIOCESAINE ORTHODOXE
Adresa titularului: 1 boulevard du Général Leclerc, 91470 Limours, France
IBAN: FR76 1751 5006 0008 0022 6699 412
BIC: CEPAFRPP751

Conform legislației franceze donațiile primite până la sfârșitul anului dau dreptul la o reducere a 66% (și în unele cazuri 75%) din impozitele de pe anul 2021. Cei care donează vor primi în primăvară reçu fiscal de la trezorier.

De asemenea, dacă puteți ajuta la amenajarea și renovarea clădirii și la construcțiile care vor demara, vă rugăm să ne contactați.

Și nu în ultimul rând purtați acest proiect în rugăciunile dumneavoastră, ca fiind unul extrem de important pentru viitorul copiilor noștri.

(pr. Răzvan Bena)