Iconostas 2022

Din donațiile a 47 de familii s-au strâns
156%

Detalii proiect

La biserica noastră din Cachan am demarat în iulie 2022 cel mai mare proiect de până acum: achiziția unui iconostas mobil.

Acesta va cuprinde următoarele elemente: două suporturi pentru icoanele împărătești cu Mântuitorul și Maica Domnului, o coroană care va uni în partea de sus cele două suporturi și ușile împărătești. Vom folosi lemn de stejar și sculptura va fi executată în stil brâncovenesc. Iconostasul mobil este demontabil și în cursul săptămânii îl vom lăsa în spatele bisericii. Costul proiectului este de 6000€.

Ușile împărătești vor fi împodobite cu două noi icoane ce reprezintă scena Buneivestiri. Costul picturii este de 1000€.

Este nevoie de ajutorul dumneavoastră (fiecare după puterea lui) pentru a înfrumuseța biserica noastră și a crește ca și comunitate.

Vă rog să facem împreună rugăciune la Sfântul Ioan spre a ne fi călăuzitor în acest proiect și nădăjduiesc în ajutorul Domnului.

Donațiile se pot face direct la biserică (la d-na Maria la pangar) sau în contul parohiei (IBAN FR76 3000 4014 9900 0100 8346 695, BIC BNPAFRPPXXX, folosind eticheta “iconostas”).
Amintesc faptul că făcând o donație bisericii (prin cec sau virament), veți beneficia de o reducere la impozit de 66% din suma donată (de exemplu, dacă donați 100€ și aveți un impozit de 1000€, veți obține o reducere de 66€ și, ca atare, veți avea de plătit un impozit de doar 934€).

Mai jos puteti vedea o proiecție a unui iconostas mobil asemănător cu cel pe care l-am comandat pentru biserica noastră.

Iar în continuare, rezultatul jertfei dumneavoastră: