Mai sunt cateva locuri in cea de-a 7-a tabara de iarna Nepsis-Mitropolie, Alpe d’Huez decembrie 2016

Locurile disponibile vor fi alocate dupa sistemul primul venit-primul servit. Rugam de aceea pe cei interesati sa se inscrie cat mai repede posibil folosind formularul online:

 

https://www.surveymonkey.co.uk/r/Alpe2016

 

Pentru inscriere, se procedeaza in felul urmator:
1. Completati formularul de inscriere online;
2. In termen de 1-3 zile, organizatorii va vor confirma daca mai sunt locuri;

 1. Odata ce ati primit confirmarea pre-înscrierii, trimiteti un virament (sau un cec) pentru intregul cost al taberei in contul Nepsis;
  4. Inscrierea va fi validata odata ce se primeste plata.

 

 1. Scopul acestei tabere

Un moment de oprire pentru o întalnire a tinerilor, mai putin tinerilor si familiilor ortodoxe pentru a ne cunoaste, a ne ruga impreuna dimineata si seara, a participa la cateva Sfinte Liturghii si la cateva conferinte duhovnicesti cu IPS Iosif si alti preoti prezenti in tabara. In timpul zilei, putem sa ne plimbam pe munte, sa luam telecabina pana la 3330 m, sa invatam sa schiem, sa mergem la patinoar, sa vizitam zona, sa mergem la piscina sau la escalada, la competitiile de tenis de masa si mini-foot, sau sa respiram aerul curat multumindu-I Domnului ca a creat minunatii Alpi.

 

 1. Unde ne întâlnim?

La Hotelul Vallée Blanche din statiunea Alpe d’Huez, una din cele mai insorite statiuni din Alpii francezi, având peste 300 de zile cu soare, aproximativ 250 km de piste situate intre 1800 si 3330 m si mai multe trasee pentru pietoni. Hotelul nostru se afla la numai 200 de metri de mijloacele de transport pe cablu gratuite ce leaga centrul statiunii de baza pârtiilor.

 

Hotelul Vallée Blanche este situat la adresa:

Route du Siou Coulet, 38750 L’Alpe d’Huez, Franta.

Coordonate GPS: 45°05’24.8″N 6°04’01.2″E

Harta statiunii: http://www.alpedhuez.com/fr/hiver/la-station/plan-de-la-station.html

Hotelul se gaseste pe harta de mai sus la pozitia 27 (zona G6).

 

Pentru mai multe detalii privind locatia:

http://www.skibound.co.uk/destination/france/alpe-dhuez/clubhotel-vallee-blanche

http://www.igluski.com/alpe-d-huez/clubhotel-vallee-blanche_p1437

O colectie de fotografii facute de organizatori în locatie:

https://www.flickr.com/gp/132874230@N07/LYuEPg

 

 1. Când ne întâlnim?

Perioada negociata in contract este de sambata 24 decembrie pana sambata 7 ianuarie, adica doua saptamani, dar fiecare va sta numarul de zile dorit in aceasta perioada. De precizat ca nu avem slujba de Nasterea Domnului la Alpe d’Huez. In principiu, va trebui sa ajungem dupa Craciun la hotel.

 

Majoritatea participantilor vor veni pe 26 sau 27 decembrie pentru o saptamana sau mai mult. Daca totusi doriti sa ajungeti mai devreme, aveti doua posibilitati sa participati la slujba de Craciun:

– fie la Manastirea ortodoxa Sf. Antonie cel Mare (metoc al Manastirii Simonos Petras din Sfântul Munte), situata la cam doua ore si jumatate de Alpe d’Huez, slujba fiind pe 24 decembrie seara; este nevoie de masina pentru a ajunge la aceasta manastire.

Monastère Saint-Antoine-le-Grand – Site officiel,

– fie la Biserica Ortodoxa Romana din Grenoble, situata cam la o ora si 40 min de Alpe d’Huez, slujba având loc pe 25 decembrie dimineata; sunt autocare de la Grenoble spre Alpe d’Huez.

Paroisse Orthodoxe “Tous Saints” Grenoble

 

Slujbele si conferintele duhovnicesti vor fi organizate, in cadrul taberei, in perioada 26 decembrie – 4 ianuarie. La trecerea dintre ani, vom avea bucuria de a fi in rugaciune (priveghere cu Sf. Liturghie). 

 

 1. Transportul spre Alpe d’Huez

Transportul spre si dinspre Alpe d’Huez NU este inclus si ramane în responsabilitatea fiecaruia. Statiunea este accesibila numai cu mijloace auto. Exista autocare din Grenoble (chiar lânga gara din Grenoble se afla autogara de unde pleaca autocarele) sau de la aeroportul din Lyon (naveta pâna la Grenoble si apoi autocar spre Alpe d’Huez).

 

Daca veniti cu avionul pana la aeroportul din Geneva, Lyon sau Grenoble, aveti doua posibilitati:

1)      Fie se ia un autocar de la aeroport pâna la autogara din Grenoble, http://www.faurevercors.fr/FR/ligne-Grenoble.awp

iar apoi o alta naveta, tot din autogara din Grenoble, pana la Alpe d’Huez. Putin mai jos, la informatiile pentru cei veniti cu trenul, aveti detalii despre aceasta naveta.

 

2)      Fie se ia un autocar de la aeroportul din Geneva sau aeroportul din Grenoble pana la Alpe d’Huez: http://www.bensbus.co.uk/?lang=french. Sau de la aeroportul din Lyon St. Exupéry, un autocar va aduce pâna la Oficiul de turism din Alpe d’Huez si, in mai putin de 3 ore, sunteti cu noi: http://www.faurevercors.fr/FR/lignes-Stations.awp

 

Daca veniti cu trenul pâna la Grenoble:

Când iesiti din gara SNCF, dupa ce admirati muntii din zare, o luati imediat in stânga si, la numai 200m, aveti autogara. Va luati un bilet din autogara; asta daca nu ati fost foarte organizati si l-ati cumparat in avans pe internet la: http://www.transaltitude.fr/media/filer_public/d0/a2/d0a21ba1-9b94-4824-9d0c-5635f1f3aa34/cfakepathah_2015-2016_version_web_fr.pdf

In mai putin de doua ore (1h40) sunteti la Alpe d’Huez. Atentie ca sunt 4 opriri in Alpe d’Huez, cea mai apropiata de hotelul nostru e Alpe d’Huez – Office du tourisme.

 

Parcarea:

Hotelul unde vom fi cazati NU dispune de locuri de parcare. Cei care vin in tabara cu masina vor trebui sa gaseasca un loc gratuit de parcare (perioada va fi foarte aglomerata, deci posibilitatile sunt destul de reduse) sau sa-si inchirieze un loc, pentru o saptamana, in una din parcarile subterane private sau publice disponibile in statiune. Costul este în jur de 60 € pe saptamâna. Mai multe detalii aici: http://www.alpedhuez.com/fr/ete/la-station/parkings.html

 

 1. Pretul si numarul de locuri

Numarul de locuri: 170, in camere de 2-6 paturi. Toate camerele au baie.

 

Perioada negociata in contract este de sambata 24 decembrie pana sambata 7 ianuarie, adica doua saptamani, dar fiecare va sta numarul de zile dorit in aceasta perioada. Slujbele si conferintele duhovnicesti vor fi organizate, in cadrul taberei, in principiu in perioada 26 decembrie – 4 ianuarie.

Ca in fiecare an, prioritate la înscriere se va da celor care participa pentru o durata cat mai mare, 7 nopti sau mai mult. De asemenea, vor avea prioritate tinerii sau familiile tinere active Nepsis.

Preturile:

Cazare si toate mesele:

 1. adulti + copii de 13 ani si mai mari: 60 euro/noapte in camere de 2-3 paturi; 57 euro/noapte in camere de 4-5 paturi; 55 euro/noapte in camere de 6 paturi;
 2. copii de la 6 la 12 ani: 52.50 euro/noapte in camere de 2-3 paturi ; 50 euro/noapte in camere de 4-5 paturi; 48 euro/noapte in camere de 6 paturi
 3. copii de la 0 la 5 ani pentru care se doreste pat si mese incluse: 47.50 euro/noapte in camere de 2-3 paturi ; 45 euro/noapte in camere de 4-5 paturi ; 43.50 euro in camere de 6 paturi
 4. copii de la 0 la 5 ani pentru care nu se ocupa un pat si nu se doresc mese (care vor dormi in pat cu parintii sau in patut adus de acasa si nu  ocupa loc la masa): 6 euro/noapte, indiferent de tipul camerei.

 

OBSERVATII IMPORTANTE

 1. Ca in fiecare an, preferintele de cazare intr-un anumit tip de camera NU POT FI GARANTATE. Prioritatea nr. 1 a organizatorilor, conform dorintei si binecuvantarii IPS Iosif, este ca la tabara sa poata participa un numar cat mai mare de doritori. De aceea, repartizarea pe camere va urmari in primul rand acest criteriu.
 2. Rugam toti participantii sa calculeze si sa trimita avansul / plata finala in functie de preferintele privind tipul de camera exprimate la inscriere. Eventualele diferente de cost, in functie de camera oferita in mod real in tabara, vor fi rezolvate la Alpe d’Huez.
 3. ATENTIE! – copii din categoria 4 NU sunt luati in considerare la numarul total de persoane in camera, folosit pentru calculul costului pe persoana al cazarii.

Nu sunt incluse în preţul taberei : închirierea echipamentului pentru ski, abonamentul de ski, transportul până la Alpe d’Huez, asigurarea medicala, etc.
Burse:

Nepsis ofera pana la 10 burse de câte 100 de euro pentru elevi sau studenti sub 25 de ani din Mitropolia Europei Occidentale si Meridionale. Deci, pentru acesti 10 tineri, costul taberei va fi redus cu 100 de euro. Bursele se vor acorda: (a) in functie de necesitati si (b) in ordinea inscrierii pentru tabara.

 

Inscrierile se vor face online, la adresa:

https://www.surveymonkey.co.uk/r/Alpe2016

 

Pentru inscriere, se procedeaza in felul urmator:
1. Completati formularul de inscriere online;
2. In termen de 1-3 zile, organizatorii va vor confirma daca mai sunt locuri;

 1. Odata ce ati primit confirmarea pre-înscrierii, trimiteti un virament (sau un cec) pentru intregul cost al taberei in contul Nepsis;
  4. Inscrierea va fi validata odata ce se primeste plata.

Termenul limita pentru transferul costului taberei este de 7 zile de la data confirmarii inscrierii.

 

Datele contului pentru depunerea avansului:
Association NEPSIS, 9bis, rue Jean de Beauvais, 75005, Paris
La Banque Postale, Centre Financier Paris, 11 rue de Bourseul 75900 Paris Cedex 15

IBAN: FR53 2004 1000 0157 6316 7T02 078
RIB: PSSTFRPPPAR

Rugam mentionati in mesajul ce insoteste plata: Numele dvs / al grupului pentru care platiti si ‘Alpe Huez 2016’.

Din suma platita, 50 de euro de persoana sunt nerambursabili, in cazul in care cei inscrisi renunta la participarea la tabara. Aceasta suma va acoperi posibilele cheltuieli suplimentare cauzate in special de retragerile tarzii.

 

Pentru orice clarificari, ne puteti contacta la adresa nepsis@mitropolia.eu
Va multumim si va asteptam la schi si la voie buna! 🙂

Doamne ajuta!

 

Elena, Pr. Mihai, Pr. Iulian si echipa de organizare